Salát z avokáda, pomeranče a černých oliv - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z avokáda, pomeranče a černých oliv
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14583 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Zálivka | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Hořčice |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
Salát z avokáda, pomeranče a černých oliv | |
2 ks | Avokádo |
1 polévková lžíce | Bazalka |
0,5 ks | Cibule |
150 g | Olivy černé |
2 ks | Pomeranče |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 688,0mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,2mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Avokádo, Bazalka, Cibule, Pomeranče mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Olivy černé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z avokáda, pomeranče a černých oliv postup přípravy receptu:
1 | Z pomeranče odstraníme veškerou bílou dužinu, avokádo překrojíme a vyjmeme pecku. Oloupeme a nakrájíme na plátky. |
2 | Olivy překrojíme napůl a jemně pokrájíme, bazalku nastříháme nůžkami. |
3 | Dílky pomeranče, plátky avokáda, rozkrájenou cibuli a olivy rozložíme na talíř, posypeme bazalkou. |
4 | Dobře promícháme všechny složky zálivky a salát zalijeme. Podáváme s bagetou. |
Poznámka
Servírujeme studené. Pomeranč můžeme nahradit grapefruitem.