Salát z opečených paprik - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z opečených paprik
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14584 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
6 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
6 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 176,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 90,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Ocet vinný, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z opečených paprik postup přípravy receptu:
1 | Papriky rozkrojíme na poloviny, odstraníme semena a bílou dužinu. Dlaní papriky zploštíme a slupku potřeme olejem. Vložíme na mřížku pod gril. Grilujeme, než papriky na povrchu zhnědnou, neobracíme. |
2 | Papriky zabalíme do utěrky a necháme asi 20 minut stát. Rozbalíme, ostrým nožem sloupneme slupku. Nakrájíme na nudličky nebo na kousky cca 2,5 cm. |
3 | Zbývající olej smícháme s octem, solí a pepřem. Papriky dáme do servírovací mísy a zalijeme zálivkou. Posypeme nasekaným česnekem a cibulí, před podáváním necháme asi 30 minut odležet. |
Poznámka
Servírujeme studené. Můžeme podávat smíchané s rýží.