Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14585
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Kopr čerstvý
4 ks Losos - filety
200 g Máslo čerstvé
1 ks Okurka salátová
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
250 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 844 kcal
Kilojoule 3 530kJ
3% Sacharidy 11 g
79% Tuky 59 g
35% Sodík 700 mg
117% Bílkoviny 66 g

Dušený losos s okurkou postup přípravy receptu:

1

Filety omyjeme, osušíme a pokapeme lžící citronové šťávy. V hrnci ohřejeme vývar, vložíme porce lososa a pod pokličkou dusíme těsně pod bodem varu asi 10 minut.

2

Omytou okurku podélně rozpůlíme a vybereme semínka. Dužinu nakrájíme na tenké plátky, vějířovitě rozložíme na talíře.

3

Žloutky umícháme ve vodní lázni do krému, tenkým pramínkem přiléváme rozpuštěné máslo a zašleháváme. Ochutíme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.

4

Lososa upravíme na okurkové plátky, přelijeme omáčkou a ozdobíme snítkou kopru.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept