Jednoduchý recept

Rybí eskabeš

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14586
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Bobkový list
6 stroužek Česnek
1 kávová lžička Chilli paprička
1 ks Cibule
900 g Mořský ďas
6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
340 ml Ocet vinný
100 ml Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 304 kcal
Kilojoule 1 272kJ
2% Sacharidy 7 g
25% Tuky 19 g
8% Sodík 159 mg
40% Bílkoviny 23 g

Rybí eskabeš postup přípravy receptu:

1

Z mořského ďasa odloupneme hnědou blánu na ocase. Ostrým nožem oddělíme po celé délce kost od masa. Nakrájíme na plátky asi 2,5 cm silné.

2

Sůl a pepř smícháme s moukou, kousky ryby ve směsi obalíme, smažíme na oleji do zlatova. Vyjmeme a necháme okapat na ubrousku.

3

Mrkev i cibuli vložíme do výpeku, 5 minut zvolna smažíme, přidáme bobkový list, petrželku, ocet, čili papričku a 280 ml vody. Zakryjeme a dusíme pomalu asi 20 minut.

4

Hotovou rybu přendáme do větší mísy, zalijeme marinádou, posypeme nasekaným česnekem a zakryjeme. Dáme na 24 hodin do chladničky, rybu několikrát otočíme.

5

Před servírováním rybu upravíme na talíři, polijeme marinádou a ozdobíme petrželkou. Podáváme jako předkrm nebo s pečivem jako lehký oběd.

Poznámka

Servírujeme studené. Místo ďasa lze použít i jiné ryby, např. pstruha, tresku nebo lososa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept