Brambory zapečené se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory zapečené se špenátem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14587 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
800 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Slunečnice - semena |
1500 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 l | Voda pitná |
125 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 52,3mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 130,4mg |
Vitamín E | 9,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Olej rostlinný, Slunečnice - semena, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory zapečené se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Brambory vaříme ve slupce asi 25 minut, scedíme je, oloupeme a nakrájíme na plátky. |
2 | V kastrolu rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět oloupanou, nasekanou cibuli. Přidáme omytý špenát a krátce osmahneme. Vmícháme zakysanou smetanu, osolíme a opepříme. |
3 | Plátky brambor klademe ve vrstvách spolu se špenátem do zapékací mísy. Posypeme na nudličky nakrájenou šunkou a sýrem a navrch nasypeme trochu slunečnicových semínek. |
4 | Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě, dokud se sýr neroztaví (asi 10 minut). |