Mušle na červeném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mušle na červeném víně
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14588 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
1 špetka | Cukr krupice |
1 hrst | Mouka pšeničná |
1500 g | Mušle slávky |
6 polévková lžíce | Ocet vinný |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
280 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,2mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Citrony, Cukr krupice, Mušle slávky, Ocet vinný, Paprika mletá sladká, Pepř cayenský, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mušle na červeném víně postup přípravy receptu:
1 | Mušle důkladně vydrhneme, vyjmeme všechny s rozbitými ulitami nebo ty, které se na poklep nezavřou. Namočíme asi na 30 minut do vody s hrstí mouky. |
2 | Víno nalijeme do hrnce, přivedeme k varu, vsypeme mušle a za stálého míchání vaříme asi 5 minut, dokud se mušle neotevřou. Odstraníme všechny, které zůstanou zavřené. |
3 | Na pánvi rozpálíme olej a na mírném plameni osmahneme nasekaný česnek dohněda. Přidáme bobkový list, tymián, ocet, papriku, citrónovou šťávu a kůru, sůl, pepř a kajenský pepř. Zalijeme vínem, dle chuti osladíme a přivedeme k varu. Vyvaříme asi na 180 ml, dáme vychladnout. |
4 | Mušle vyjmeme z ulit a přidáme do směsi, zamícháme, aby byly všechny pokryté. Zakryjeme a dáme vychladit nejméně na 2 hodiny. Před podáváním necháme asi 30 minut při pokojové teplotě. Posypeme petrželkou. |
Poznámka
Mušle můžeme použít čerstvé nebo zmražené, vyloupané.