Pečená žebírka na kapustě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená žebírka na kapustě
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14591 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice |
750 g | Kapusta hlávková |
30 g | Máslo čerstvé |
50 g | Med včelí |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
125 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
1000 g | Vepřová žebra |
125 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 225,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 229,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapusta hlávková, Med včelí, Olej rostlinný, Pepř cayenský, Sůl, Vepřová žebra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Šunka dušená, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená žebírka na kapustě postup přípravy receptu:
1 | Omytou kapustu zbavíme košťálu a listy nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli nasekáme, šunku nakrájíme na tenké nudličky. |
2 | Vepřová žebírka omyjeme, potřeme solí a kajenským pepřem a opečeme na oleji. Vyjmeme a necháme na teplém místě. |
3 | Na másle necháme zesklovatět cibuli, přidáme kapustu a šunku a vše osmahneme a vložíme do zapékací mísy. |
4 | Med rozmícháme s hořčicí, necháme přejít varem, směsí potřeme žebírka a položíme je na zeleninu. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut. |
5 | Výpek zředíme pivem a vývarem, necháme přejít varem, osolíme, opepříme a před podáváním žebírka přelijeme. |