Recept

Pečená žebírka na kapustě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 14591
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
1 polévková lžíce Hořčice
750 g Kapusta hlávková
30 g Máslo čerstvé
50 g Med včelí
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
125 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 kávová lžička Sůl
100 g Šunka dušená
1000 g Vepřová žebra
125 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 987 kcal
Kilojoule 4 130kJ
10% Sacharidy 36 g
95% Tuky 71 g
25% Sodík 494 mg
94% Bílkoviny 53 g

Pečená žebírka na kapustě postup přípravy receptu:

1

Omytou kapustu zbavíme košťálu a listy nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli nasekáme, šunku nakrájíme na tenké nudličky.

2

Vepřová žebírka omyjeme, potřeme solí a kajenským pepřem a opečeme na oleji. Vyjmeme a necháme na teplém místě.

3

Na másle necháme zesklovatět cibuli, přidáme kapustu a šunku a vše osmahneme a vložíme do zapékací mísy.

4

Med rozmícháme s hořčicí, necháme přejít varem, směsí potřeme žebírka a položíme je na zeleninu. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

5

Výpek zředíme pivem a vývarem, necháme přejít varem, osolíme, opepříme a před podáváním žebírka přelijeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept