Recept

Grilovaná ryba s omáčkou romescu

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14592

Ingredience

Omáčka romescu z mletých mandlí a pálivých paprik
3 polévková lžíce Mandle
3 polévková lžíce Ocet vinný
180 ml Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř cayenský
1 ks Rajčata
1 špetka Sůl
0,5 stroužek Česnek
Grilovaná ryba s omáčkou romescu
1 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Citronová šťáva
100 ml Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
900 g Pstruh
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,051 kcal
Kilojoule 4 398kJ
1% Sacharidy 5 g
124% Tuky 93 g
19% Sodík 370 mg
90% Bílkoviny 51 g

Grilovaná ryba s omáčkou romescu postup přípravy receptu:

1

V hmoždíři rozmělníme česnek, kajenský pepř, sůl, mandle a rajčata. Dáme do mísy, přilijeme červený ocet a postupně přiléváme olej. Dobře rozmícháme, jakmile zapracujeme polovinu oleje, zbytek přilijeme, okořeníme a promícháme.

2

Rybu dobře omyjeme, osolíme, opepříme a vložíme bobkový list. Kůži potřeme olejem a pokapeme citrónovou šťávou. Vložíme pod předehřátý gril a grilujeme asi 2–5 minut, z obou stran. Během grilování potíráme olejem a citrónovou šťávou.

Poznámka

Podáváme s omáčkou, vařenými nebo smaženými bramborami, salátem a dílky citrónu. Můžeme použít např. pstruha, parmici, makrelu. Omáčku si můžeme připravit několik dní předem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept