Jednoduchý recept

Marinovaný pstruh s vaječnou omáčkou

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14597

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Citrony
2 ks Máta
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř bílý
6 g Pepř černý celý
1 kg Pstruh
1 ks Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
1 ks Tymián čerstvý
3 ks Vaječný žloutek slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná
6 polévková lžíce Víno červené
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 527 kcal
Kilojoule 2 204kJ
3% Sacharidy 10 g
37% Tuky 28 g
17% Sodík 341 mg
102% Bílkoviny 57 g

Marinovaný pstruh s vaječnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Pstruhy vložíme do pekáče a zalijeme vínem, olejem, vodou a přidáme utřený česnek a polovinu nasekaných bylinek. Posypeme celým pepřem, solí a rybu několikrát otočíme, aby se dobře obalila v marinádě. Necháme ji při pokojové teplotě asi 30 minut odležet.

2

Pekáč s rybami dáme na oheň, přivedeme k varu a stáhneme. Zakryjeme a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C, pečeme asi 20 minut. Dáme na talíř, z jedné strany stáhneme kůži, přikryjeme a udržujeme teplé.

3

Tekutinu, v níž jsme vařili rybu, přecedíme do hrnce s dvojitým dnem a bylinky vyjmeme. Smícháme asi 3 lžíce této směsi s vaječnými žloutky a vlijeme zpět do hrnce. Za stálého míchání pomalu zahříváme, dokud omáčka nezhoustne. Nevaříme! Přidáme nasekané bylinky a podle chuti okořeníme pepřem a solí.

4

Hotovou omáčku nalijeme na rybu a ozdobíme plátky citrónu, zbytek omáčky podáváme zvlášť.

Poznámka

Víno může být v omáčce i bílé. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept