Marinovaný pstruh s vaječnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaný pstruh s vaječnou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14597 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
2 ks | Máta |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
6 g | Pepř černý celý |
1 kg | Pstruh |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
6 polévková lžíce | Víno červené |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 422,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Citrony, Máta, Pepř bílý, Pepř černý celý, Pstruh, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Vaječný žloutek slepičí, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaný pstruh s vaječnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Pstruhy vložíme do pekáče a zalijeme vínem, olejem, vodou a přidáme utřený česnek a polovinu nasekaných bylinek. Posypeme celým pepřem, solí a rybu několikrát otočíme, aby se dobře obalila v marinádě. Necháme ji při pokojové teplotě asi 30 minut odležet. |
2 | Pekáč s rybami dáme na oheň, přivedeme k varu a stáhneme. Zakryjeme a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C, pečeme asi 20 minut. Dáme na talíř, z jedné strany stáhneme kůži, přikryjeme a udržujeme teplé. |
3 | Tekutinu, v níž jsme vařili rybu, přecedíme do hrnce s dvojitým dnem a bylinky vyjmeme. Smícháme asi 3 lžíce této směsi s vaječnými žloutky a vlijeme zpět do hrnce. Za stálého míchání pomalu zahříváme, dokud omáčka nezhoustne. Nevaříme! Přidáme nasekané bylinky a podle chuti okořeníme pepřem a solí. |
4 | Hotovou omáčku nalijeme na rybu a ozdobíme plátky citrónu, zbytek omáčky podáváme zvlášť. |
Poznámka
Víno může být v omáčce i bílé. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.