Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14598
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

10 stroužek Česnek
250 g Chléb toastový
4 polévková lžíce Olej olivový
3 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
1,5 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 515 kcal
Kilojoule 2 155kJ
13% Sacharidy 46 g
35% Tuky 26 g
99% Sodík 2 g
54% Bílkoviny 30 g

Česnečka s vejci postup přípravy receptu:

1

Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Toastový chléb (nebo bagetu) z předchozího dne nakrájíme na kostky asi 2 x 2 cm.

2

V pánvi rozpálíme olivový olej a kostičky chleba na něm dozlatova opečeme. Přidáme prolisovaný česnek a posypeme mletou paprikou. Vše promícháme, přelijeme vývarem a necháme přejít varem.

3

Do polévky přidáme rajčata, osolíme a opepříme. Polévku rozdělíme do misek, do kterých vždy rozklepneme jedno vejce tak, aby žloutek zůstal celý. Misky s polévkou zapékáme asi 8 minut ve středně vyhřáté troubě. Každou porci posypeme paprikou a nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept