Králík se šafránem a rozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík se šafránem a rozinkami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14599 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Bobkový list |
6 stroužek | Česnek |
500 g | Cibule |
25 g | Hrozinky |
1200 g | Králičí maso |
8 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Šafrán |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 171,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Hrozinky, Králičí maso, Pepř cayenský, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík se šafránem a rozinkami postup přípravy receptu:
1 | Očištěného a omytého králíka naporcujeme, osušíme a potřeme solí a cayenským pepřem. |
2 | Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. V pekáči rozpálíme olej a králičí maso na něm po všech stranách opečeme. Porce vyjmeme a necháme na teplém místě. |
3 | Oloupaný, na plátky nakrájený česnek spolu s kolečky cibule přidáme do pekáče a na výpeku krátce osmažíme. Vložíme zpět porce králíka a pokryjeme je polovinou opečené cibule. Přilijeme víno rozmíchané se šafránem. K masu přidáme rozinky a bobkové listy. Vše dusíme pod pokličkou v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 40 minut. |