Recept

Vývar z vepřového masa

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vývar z vepřového masa 5 1
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1460

Ingredience

0,5 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
1 ks Mrkev kořen
1 ks Petržel kořen
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřové kotlety
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 173 kcal
Kilojoule 725kJ
2% Sacharidy 6 g
10% Tuky 8 g
11% Sodík 226 mg
33% Bílkoviny 19 g

Vývar z vepřového masa postup přípravy receptu:

1

Vepřová žebírka omyjeme a vložíme do studené vody, přivedeme k varu. Osolíme a přidáme cibuli. Jakmile maso začne měknout, přidáme na větší kousky pokrájenou zeleninu a dovaříme.

Poznámka

Vývar přecedíme, sebereme tuk, zavaříme nudle. Pro změnu chuti před dovařením přidáme jedno rajče.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Vývar z vepřového masa
Navíc skrz ochucení jsem do vývaru přidala nové koření, celý pepř, malý bobkový list, stroužek česneku a kousek stonku z libečku. Na tento vývar jsem použila hlavně kosti ze žebírek, ale byly na něm zbytky masa, které jsem následně obrala do polévky. Někdy vařím i kus plece nebo kýty, ale maso pak podávám k nějakým omáčkám. Z vepřového vývaru dělávám i česnekovou polévku s bramborem a vejcem a nebo slouží jako základ do bramboračky, zelňačky apd. Jinak tady jsem těstoviny vařila zvlášť, byly to malé hvězdičky. Budou se hodit i např. kroupy nebo rýže.
 
Aleisa
Vývar z vepřového masa
Ještě jsem zapomněla dodat, že kořenovou zeleninu je třeba dát dle velikosti. Měla jsem obrovský celer, tak jsem dala jen kousek. Pokud má cibule pěknou slupku, tak se může ponechat, samozřejmě po důkladném omytí, udělá polévce barvičku.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept