Recept

Párky s hráškem a mátou

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14600

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
450 g Hrášek
4 ks Klobása debrecínská
2 polévková lžíce Máta
1 špetka Pepř černý mletý
120 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
180 ml Voda pitná
180 ml Víno bílé
0,5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 283 kcal
Kilojoule 1 183kJ
6% Sacharidy 21 g
19% Tuky 14 g
16% Sodík 319 mg
18% Bílkoviny 10 g

Párky s hráškem a mátou postup přípravy receptu:

1

Párky uvaříme, necháme okapat na ubrousku a dáme stranou.

2

Slaninu smažíme, dokud nepustí tuk, zvýšíme teplotu a opečeme dozlatova. Vyjmeme a necháme okapat na ubrousku.

3

Do výpeku přidáme jemně nasekanou cibuli a česnek, smažíme, dokud cibule nezměkne, ale nezhnědne. Přilijeme víno, vodu, bobkový list, slaninu, mátu, sůl a pepř. Přivedeme k varu, oheň stáhneme a přidáme párky. Vaříme částečně zakryté asi 20 minut.

4

Máme-li čerstvý hrášek, přidáme ho zároveň s párky, mražený přisypeme až na posledních 5 minut vaření. Párky vyndáme a nakrájíme na plátky, přidáme k hrášku a znovu prohřejeme. Upravíme na talíři a podáváme jako přílohu k masu, drůbeži nebo rybám. Spolu s rýží můžeme podávat jako hlavní chod.

Poznámka

Hrášek můžeme nahradit různými druhy fazolí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept