Párky s hráškem a mátou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Párky s hráškem a mátou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14600 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
0,5 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
450 g | Hrášek |
4 ks | Klobása debrecínská |
2 polévková lžíce | Máta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
120 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
180 ml | Víno bílé |
180 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 20,4mg |
Draslík | 416,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Hrášek, Máta, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása debrecínská, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Párky s hráškem a mátou postup přípravy receptu:
1 | Párky uvaříme, necháme okapat na ubrousku a dáme stranou. |
2 | Slaninu smažíme, dokud nepustí tuk, zvýšíme teplotu a opečeme dozlatova. Vyjmeme a necháme okapat na ubrousku. |
3 | Do výpeku přidáme jemně nasekanou cibuli a česnek, smažíme, dokud cibule nezměkne, ale nezhnědne. Přilijeme víno, vodu, bobkový list, slaninu, mátu, sůl a pepř. Přivedeme k varu, oheň stáhneme a přidáme párky. Vaříme částečně zakryté asi 20 minut. |
4 | Máme-li čerstvý hrášek, přidáme ho zároveň s párky, mražený přisypeme až na posledních 5 minut vaření. Párky vyndáme a nakrájíme na plátky, přidáme k hrášku a znovu prohřejeme. Upravíme na talíři a podáváme jako přílohu k masu, drůbeži nebo rybám. Spolu s rýží můžeme podávat jako hlavní chod. |
Poznámka
Hrášek můžeme nahradit různými druhy fazolí.