Recept

Pečená kýta s chlebovou krustou

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 190 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 170 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 14602
Kategorie: Maso

Ingredience

300 g Chléb celozrnný žitný
200 g Chléb pšeničný (bílý)
1 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Solamyl
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
700 g Vepřová kýta
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 819 kcal
Kilojoule 3 426kJ
18% Sacharidy 66 g
52% Tuky 39 g
53% Sodík 1 g
87% Bílkoviny 49 g

Pečená kýta s chlebovou krustou postup přípravy receptu:

1

Omytou kýtu vložíme do pekáče, zalijeme 250 ml vody a pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 90 minut. Potom kůži s tukem seřízneme a maso pečeme ještě 60 minut.

2

V pánvi rozpustíme máslo a rozdrobíme do něj tmavý i bílý chléb. Přidáme nadrobno nakrájený ořezaný tuk z kýty, vejce, cukr a sůl. Vše dobře promícháme.

3

Kýtu vyjmeme z trouby a potřeme chlebovou směsí. Pečeme ještě 20 minut. Maso potom necháme asi 10 minut odležet.

4

Šťávu z pečeně zahustíme solamylem a přeléváme jí kýtu nakrájenou na plátky.

Poznámka

Podáváme s opečenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept