Recept

Švestkový kompot s karamelem

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14604

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
40 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
1 polévková lžíce Gin
30 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
2 polévková lžíce Voda pitná
500 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 170 kcal
Kilojoule 710kJ
8% Sacharidy 28 g
9% Tuky 7 g
0% Sodík 0 mg
2% Bílkoviny 1 g

Švestkový kompot s karamelem postup přípravy receptu:

1

Omyté a okapané švestky rozpůlíme a vypeckujeme.

2

Na teflonové pánvi rozpustíme máslo, přidáme cukr a za stálého míchání jej necháme zkaramelizovat. Přitom můžeme podle potřeby přilít 2 lžíce vody. Přidáme připravené švestky a v karamelu je podusíme asi 5 minut. Nakonec podlijeme pomerančovou šťávou.

3

Ke švestkám přidáme citronovou šťávu, dobře promícháme, krátce prohřejeme a dochutíme ginem.

4

Ovocnou směs rozdělíme na talíře a podle chuti posypeme moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept