Švestkový kompot s karamelem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestkový kompot s karamelem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 14604 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
40 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Gin |
30 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
500 g | Švestky |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 208,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Cukr moučkový, Gin, Pomerančová šťáva, Švestky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švestkový kompot s karamelem postup přípravy receptu:
1 | Omyté a okapané švestky rozpůlíme a vypeckujeme. |
2 | Na teflonové pánvi rozpustíme máslo, přidáme cukr a za stálého míchání jej necháme zkaramelizovat. Přitom můžeme podle potřeby přilít 2 lžíce vody. Přidáme připravené švestky a v karamelu je podusíme asi 5 minut. Nakonec podlijeme pomerančovou šťávou. |
3 | Ke švestkám přidáme citronovou šťávu, dobře promícháme, krátce prohřejeme a dochutíme ginem. |
4 | Ovocnou směs rozdělíme na talíře a podle chuti posypeme moučkovým cukrem. |