Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 14606

Ingredience

2 polévková lžíce Calvados
100 g Cukr krupice
1 ks Hřebíček
12 ks Jablka
2 ks Skořice celá
750 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 417 kcal
Kilojoule 1 746kJ
24% Sacharidy 86 g
1% Tuky 1 g
1% Sodík 11 mg
3% Bílkoviny 2 g

Jablka ve vinném sirupu postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme (stopky jim ponecháme) a vložíme do kastrolu.

2

Za občasného míchání vaříme víno, cukr, skořici, hřebíček a pálenku, dokud se cukr nerozpustí. Potom směs přelijeme do kastrolu s jablky a pod pokličkou vaříme na mírném ohni asi 15 minut.

3

Jablka vyjmeme a urovnáme do mísy. Vývar z vína vaříme bez pokličky, dokud se nesvaří na lehký sirup.

4

Ještě horký sirup nalijeme na jablka v míse a vše necháme vychladnout. Jablka přitom alespoň dvakrát obrátíme.

Poznámka

Můžeme použít i jinou pálenku, např. brandy nebo koňak.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept