Platýs s řeřichovou majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Platýs s řeřichovou majonézou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 14607 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
250 g | Majonéza |
50 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Platýz - filety |
20 g | Řeřicha |
2 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 99,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,2mg |
Vitamín E | 8,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citronová šťáva, Majonéza, Platýz - filety, Řeřicha, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Platýs s řeřichovou majonézou postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory vaříme v osolené vodě asi 25 minut. |
2 | Majonézu utřeme dohladka se smetanou, osolíme, opepříme a ochutíme lžící citronové šťávy. Vmícháme omytou a nasekanou řeřichu. |
3 | Filety z platýse omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Osolíme je, opepříme a smažíme po obou stranách na polovině dávky másla asi 4 minuty. |
4 | Vařené brambory slijeme a opečeme na zbylém rozpáleném másle. |
5 | Platýse podáváme s majonézou a bramborami posypanými nasekanou petrželkou. |