Recept

Platýs s řeřichovou majonézou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 14607
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Brambory
2 polévková lžíce Citronová šťáva
250 g Majonéza
50 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Platýz - filety
20 g Řeřicha
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1,5 kávová lžička Sůl
1,2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 706 kcal
Kilojoule 2 954kJ
5% Sacharidy 16 g
71% Tuky 53 g
39% Sodík 783 mg
73% Bílkoviny 41 g

Platýs s řeřichovou majonézou postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory vaříme v osolené vodě asi 25 minut.

2

Majonézu utřeme dohladka se smetanou, osolíme, opepříme a ochutíme lžící citronové šťávy. Vmícháme omytou a nasekanou řeřichu.

3

Filety z platýse omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Osolíme je, opepříme a smažíme po obou stranách na polovině dávky másla asi 4 minuty.

4

Vařené brambory slijeme a opečeme na zbylém rozpáleném másle.

5

Platýse podáváme s majonézou a bramborami posypanými nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept