Recept

Kedlubny s bazalkovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14612

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
4 ks Kedlubna
1 špetka Muškátový oříšek
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
300 ml Vývar zeleninový
4 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 247 kcal
Kilojoule 1 034kJ
4% Sacharidy 16 g
26% Tuky 20 g
26% Sodík 514 mg
6% Bílkoviny 3 g

Kedlubny s bazalkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Zakysanou smetanu rozšleháme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem.

2

Oloupané kedlubny nakrájíme na plátky asi 3 mm silné. V kastrolu na rozehřátém másle je za stálého míchání opékáme asi 2 minuty a potom je osolíme. Kedlubny zalijeme vývarem a ochucenou smetanou a 2 minuty zvolna podusíme. Odstavíme z plotny.

3

Omytou bazalku nakrájíme na nudličky a krátce před podáváním vmícháme do omáčky.

4

Kedlubny s omáčkou upravíme na talíře a podáváme.

Poznámka

Servírujeme s rýží nebo s jáhlami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept