Jehněčí na pepři s ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí na pepři s ovocem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14616 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
280 ml | Hovězí vývar základní |
1 kg | Jehněčí maso |
225 g | Kandované ovoce |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Pepř černý mletý |
140 ml | Sherry brandy |
3 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 229,4mg |
Draslík | 82,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Kandované ovoce, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sherry brandy, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí na pepři s ovocem postup přípravy receptu:
1 | Směs sušeného ovoce dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu, stáhneme a necháme 2 hodiny máčet. |
2 | Jehněčí maso posypeme pepřem a do masa zatlačíme. Máslo rozpálíme na pánvi, vložíme maso a opečeme na středním plameni z obou stran. Hotové dáme na talíř. Do výpeku přisypeme mouku a na mírném plameni necháme zezlátnout, postupně vmícháme vývar a nakonec sherry, přivedeme k varu. |
3 | Ovoce scedíme, přidáme do pánve, kam jsme vrátili i maso, zakryjeme a vaříme na mírném plameni asi 20 minut, dokud maso i ovoce nezměknou. Hotové maso vyjmeme z pánve a nakrájíme na příčné plátky o síle asi půl centimetru. Dáme na talíř a ozdobíme ovocem. |
4 | Do omáčky zamícháme smetanu a přivedeme k varu. Necháme zhoustnout, hotovou omáčkou přelijeme maso na talíři a ihned podáváme. |
Poznámka
Jehněčí maso můžeme nahradit vepřovým.