Švýcarské rösti se zeleninovým ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švýcarské rösti se zeleninovým ragú
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14620 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1000 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
200 g | Cuketa |
200 g | Kedlubna |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 g | Mrkev kořen |
100 ml | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
125 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 40,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 293,2mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,1mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Cuketa, Kedlubna, Olej rostlinný, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švýcarské rösti se zeleninovým ragú postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou mrkev, kedlubny a omytou cuketu nakrájíme na nudličky. Brambory oloupeme, nastrouháme, osolíme a opepříme. |
2 | Oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli spolu se zeleninou podusíme na másle, osolíme a opepříme. Vmícháme zakysanou smetanu a necháme chvíli povařit. |
3 | Z brambor upečeme na oleji postupně 8 bramboráků - nejdříve pod pokličkou, potom ji odstraníme, bramborák obrátíme a upečeme dokřupava. |
4 | Upečené rösti rozdělíme po 1 na talíře, obložíme zeleninovým ragú a přikryjeme dalším bramborákem. |