Benátská zeleninová mísa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Benátská zeleninová mísa
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14621 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
3 ks | Lilek |
70 ml | Ocet vinný |
125 ml | Olej olivový |
2 ks | Paprika červená |
2 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 668,1mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 134,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Lilek, Ocet vinný, Paprika červená, Paprika žlutá, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Benátská zeleninová mísa postup přípravy receptu:
1 | Omyté lilky nakrájíme na kostičky, očištěné papriky nakrájíme na proužky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Zeleninu navrstvíme do zapékací mísy a osolíme. Přilijeme 1 dl oleje a 125 ml vody. Nakonec přidáme prolisovaný česnek, snítku tymiánu a bobkový list. Zahřejeme na plotně až k bodu varu, přikryjeme pokličkou (nebo alobalem) a dusíme v troubě při 160 stupních Celsia asi 30 minut. |
2 | Zeleninu vyjmeme z trouby a pokapeme octem. Osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Pokrm necháme trochu vychladnout a ještě vlažný podáváme. |