Recept

Benátská zeleninová mísa

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14621
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule červená
3 ks Lilek
70 ml Ocet vinný
125 ml Olej olivový
2 ks Paprika červená
2 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 ks Tymián čerstvý
125 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 377 kcal
Kilojoule 1 578kJ
6% Sacharidy 23 g
47% Tuky 35 g
10% Sodík 203 mg
7% Bílkoviny 4 g

Benátská zeleninová mísa postup přípravy receptu:

1

Omyté lilky nakrájíme na kostičky, očištěné papriky nakrájíme na proužky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Zeleninu navrstvíme do zapékací mísy a osolíme. Přilijeme 1 dl oleje a 125 ml vody. Nakonec přidáme prolisovaný česnek, snítku tymiánu a bobkový list. Zahřejeme na plotně až k bodu varu, přikryjeme pokličkou (nebo alobalem) a dusíme v troubě při 160 stupních Celsia asi 30 minut.

2

Zeleninu vyjmeme z trouby a pokapeme octem. Osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Pokrm necháme trochu vychladnout a ještě vlažný podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept