Dort piškotový s tukem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dort piškotový s tukem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14625 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
Na krém | |
---|---|
70 g | Cukr moučkový |
150 g | Máslo čerstvé |
0,1 l | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Dort piškotový s tukem | |
120 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
50 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka polohrubá |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
4 polévková lžíce | Tuk rostlinný |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 246,8mg |
Draslík | 61,0mg |
Vláknina | 979,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí, Cukr moučkový, Tuk rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dort piškotový s tukem postup přípravy receptu:
1 | Žloutky oddělíme od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech zašleháme cukr, přimícháme bílky, mouku a na závěr zlehka vmícháme tekuté máslo. Vše zlehka promícháme. |
2 | Dortovou formu silně vymastíme, vysypeme hrubou moukou, těsto do ní vložíme a pečeme 30 minut. |
3 | Necháme vychladnout, poté rozkrojíme, naplníme krémem a potřeme i povrch dortu. |
4 | Během pečení připravíme krém. Žloutky smícháme s mlékem, vmícháme mouku, svaříme na kaši a necháme vychladnout. Máslo utřeme do pěny s cukrem, postupně přidáváme vychladlý krém a řádně našleháme. |
Poznámka
Obměny: Do krému můžeme přidat dvě lžíce černé silné kávy. Nebo přidáme hrst opražených, odrhnutých a nastrouhaných lískových oříšků anebo můžeme přidat oboje.