Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 14626

Ingredience

120 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
1 šálek Marmeláda malinová
100 g Mouka polohrubá
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
50 g Máslo čerstvé
1 šálek Poleva citronová
1 šálek Poleva čokoládová
400 ml Sirup malinový
4 polévková lžíce Tuk rostlinný
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 673 kcal
Kilojoule 2 815kJ
32% Sacharidy 114 g
32% Tuky 24 g
10% Sodík 193 mg
11% Bílkoviny 6 g

Dort punčový postup přípravy receptu:

1

Žloutky oddělíme od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech zašleháme cukr, přimícháme bílky, mouku a na závěr zlehka vmícháme tekuté máslo. Vše zlehka promícháme.

2

Dortovou formu silně vymastíme tukem, vysypeme hrubou moukou, těsto do ní vložíme a pečeme 30 minut.

3

Necháme vychladnout, obrátíme rovnější stranou nahoru, skrojíme plát 1 cm vysoký a dáme stranou. Vnitřek dortu vykrojíme tak, aby dno a strany byly také 1 cm široké. Dno i strany potřeme malinovou zavařeninou a potřeme i skrojený plát. Vykrojený vnitřek rozkrájíme na kostičky a rozdělíme do dvou misek.

4

Jeden díl kostiček polijeme hustějším malinovým sirupem a druhý kakaovou polevou. Zlehka promícháme, aby se kostičky nerozpadly. Ochucené kostky vyskládáme do dortu, dlaní přitlačíme, přikryjeme skrojeným plátem, zatížíme a necháme rozležet do druhého dne. Povrch dortu polijeme bílou citrónovou polevou.

Poznámka

Připravujeme-li dort pro dospělé, můžeme do sirupu přimíchat 5 cl rumu anebo koňaku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept