Dort punčový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dort punčový
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 14626 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
120 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
1 šálek | Marmeláda malinová |
50 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka polohrubá |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 šálek | Poleva citronová |
1 šálek | Poleva čokoládová |
400 ml | Sirup malinový |
4 polévková lžíce | Tuk rostlinný |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 113g |
---|---|
Cholesterol | 130,2mg |
Draslík | 113,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Poleva čokoládová, Tuk rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Marmeláda malinová, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá, Poleva citronová, Sirup malinový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dort punčový postup přípravy receptu:
1 | Žloutky oddělíme od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech zašleháme cukr, přimícháme bílky, mouku a na závěr zlehka vmícháme tekuté máslo. Vše zlehka promícháme. |
2 | Dortovou formu silně vymastíme tukem, vysypeme hrubou moukou, těsto do ní vložíme a pečeme 30 minut. |
3 | Necháme vychladnout, obrátíme rovnější stranou nahoru, skrojíme plát 1 cm vysoký a dáme stranou. Vnitřek dortu vykrojíme tak, aby dno a strany byly také 1 cm široké. Dno i strany potřeme malinovou zavařeninou a potřeme i skrojený plát. Vykrojený vnitřek rozkrájíme na kostičky a rozdělíme do dvou misek. |
4 | Jeden díl kostiček polijeme hustějším malinovým sirupem a druhý kakaovou polevou. Zlehka promícháme, aby se kostičky nerozpadly. Ochucené kostky vyskládáme do dortu, dlaní přitlačíme, přikryjeme skrojeným plátem, zatížíme a necháme rozležet do druhého dne. Povrch dortu polijeme bílou citrónovou polevou. |
Poznámka
Připravujeme-li dort pro dospělé, můžeme do sirupu přimíchat 5 cl rumu anebo koňaku.