Dort fazolový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dort fazolový
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 14628 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
180 g | Cukr moučkový |
180 g | Fazole bílé |
0,3 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
4 polévková lžíce | Tuk rostlinný |
1 špetka | Vanilka mletá |
3 ks | Vejce slepičí |
600 ml | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 92,0mg |
Draslík | 440,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Fazole bílé, Kypřicí prášek do pečiva, Tuk rostlinný, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dort fazolový postup přípravy receptu:
1 | Předem namočené fazole v čerstvé vodě uvaříme a prolisujeme. |
2 | Polovinu cukru utřeme se žloutky do pěny, přidáme vanilku, citrónovou kůru a vmícháme prolisované fazole. |
3 | Do nastrouhané žemle vmícháme kypřicí prášek. Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech zašleháme druhou polovinu cukru, spojíme se žloutkovou pěnou smíchanou s fazolemi. Na závěr obracením těsta vmícháme žemli s práškem. |
4 | Dortovou formu silně vymastíme tukem, vysypeme hrubou moukou, těsto do ní vložíme a pečeme 30–40 minut. |
5 | Dort necháme vychladnout, rozkrojíme a naplníme krémem dle vlastního výběru. |