Recept

Rýžový pudink se šlehačkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 1463

Ingredience

120 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
1 l Mléko polotučné
10 ml Olej stolní
400 g Rýže loupaná
200 ml Sirup malinový
500 ml Smetana 33% (šlehačka)
10 g Sůl
1 l Voda pitná
20 g Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 514 kcal
Kilojoule 2 149kJ
19% Sacharidy 69 g
27% Tuky 20 g
20% Sodík 404 mg
13% Bílkoviny 7 g

Rýžový pudink se šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Rýži přebereme, propláchneme, několikrát prolijeme vařící vodou, zalijeme ji mlékem a vaříme doměkka.

2

Do uvařené horké rýže přidáme sůl, vanilkový cukr, moučkový cukr a zamícháme do ní ve vodě nabobtnalou želatinu, aby se v rýži rozpustila. Rýži necháme zcela vychladnout.

3

Potom do rýže přidáme polovinu dávky tekuté smetany a polovinu dávky ušlehané smetany a zlehka promícháme. Porcelánové šálky vytřené olejem naplníme směsí a dáme do chladničky.

4

Ztuhlou rýži vyklopíme na talířek, ozdobíme vyšlehanou a oslazenou smetanou a podlijeme ji ovocným sirupem zředěným převařenou vodou.

5

Hotový pudink uchováváme stále v chladničce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept