Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14630

Ingredience

50 g Cukr krupice
1 kávová lžička Cukr moučkový
200 g Jahody zahradní
0,2 l Mléko polotučné
30 g Mouka polohrubá
100 g Mouka pšeničná hladká
15 g Máslo čerstvé
0,3 l Smetana 33% (šlehačka)
3 kávová lžička Tuk rostlinný
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 255 kcal
Kilojoule 1 066kJ
6% Sacharidy 23 g
21% Tuky 16 g
2% Sodík 37 mg
11% Bílkoviny 6 g

Jahodový dort z plátů postup přípravy receptu:

1

Mléko s moukou a máslem smícháme a šleháme na ohni do zhoustnutí. Poté odstavíme z ohně a necháme vychladnout. Cukr utřeme se žloutky do pěny, vmícháme vychladlou směs a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.

2

Z pečicího papíru vystřihneme 3 kruhy, potřeme je tukem a zaprášíme polohrubou moukou.

3

Hotové těsto rovnoměrně rozdělíme, rozetřeme na připravené pláty z pečicího papíru a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

4

Papír sejmeme z ještě vlahých plátů, na jeden naneseme našlehanou a moučkovým cukrem oslazenou smetanu smíchanou s nakrájenými jahodami (třetinu množství), překryjeme dalším plátem a postup opakujeme. Stejným způsobem ozdobíme i povrch dortu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept