Jahodový dort z plátů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodový dort z plátů
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14630 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
200 g | Jahody zahradní |
15 g | Máslo čerstvé |
0,2 l | Mléko polotučné |
30 g | Mouka polohrubá |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
0,3 l | Smetana 33% (šlehačka) |
3 kávová lžička | Tuk rostlinný |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 131,1mg |
Draslík | 71,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Jahody zahradní, Tuk rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodový dort z plátů postup přípravy receptu:
1 | Mléko s moukou a máslem smícháme a šleháme na ohni do zhoustnutí. Poté odstavíme z ohně a necháme vychladnout. Cukr utřeme se žloutky do pěny, vmícháme vychladlou směs a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. |
2 | Z pečicího papíru vystřihneme 3 kruhy, potřeme je tukem a zaprášíme polohrubou moukou. |
3 | Hotové těsto rovnoměrně rozdělíme, rozetřeme na připravené pláty z pečicího papíru a upečeme ve středně vyhřáté troubě. |
4 | Papír sejmeme z ještě vlahých plátů, na jeden naneseme našlehanou a moučkovým cukrem oslazenou smetanu smíchanou s nakrájenými jahodami (třetinu množství), překryjeme dalším plátem a postup opakujeme. Stejným způsobem ozdobíme i povrch dortu. |