Rajčatové plátky v oříškovém obalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatové plátky v oříškovém obalu
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14632 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
75 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Ořechy lískové |
1 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1000 g | Rajčata |
50 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 674,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,3mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Olej rostlinný, Ořechy lískové, Pepř bílý, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatové plátky v oříškovém obalu postup přípravy receptu:
1 | Omytá rajčata nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme. |
2 | Plátky rajčat obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve směsi strouhanky a mletých oříšků. |
3 | Obalené plátky opékáme na pánvi na rozehřátém oleji postupně po obou stranách asi 4 minuty dozlatova. Necháme je okapat na papírové utěrce. |
4 | Pokrm upravíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme s čerstvou bagetou.