Dort oříškový z bílků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dort oříškový z bílků
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14634 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
Na krém | |
---|---|
150 g | Čokoláda mléčná |
50 g | Cukr moučkový |
1 špetka | Cukr vanilka |
250 g | Máslo čerstvé |
0,1 l | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Dort oříškový z bílků | |
200 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
200 g | Ořechy lískové |
4 kávová lžička | Tuk rostlinný |
7 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 244,1mg |
Draslík | 313,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda mléčná, Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí, Cukr krupice, Ořechy lískové, Tuk rostlinný, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dort oříškový z bílků postup přípravy receptu:
1 | Oříšky na sucho opražíme, v utěrce odrhneme slupky a nastrouháme nebo nameleme. |
2 | Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech zašleháme cukr a zlehka vmícháme nastrouhané oříšky. |
3 | Z pečicího papíru vystřihneme 4 stejně velké kruhy, pomastíme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto na ně rozetřeme a upečeme. Pláty z papíru sejmeme ještě za tepla. |
4 | Během pečení připravíme krém. Čokoládu rozehřejeme a spolu se smetanou a žloutky šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Následně ve studené lázni do vychlazení. Máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem, po částech zašleháme vychladlý krém. Krémem spojíme pláty a povrch také potřeme. Dort podáváme řádně vychlazený. |