Srnčí hřbet čokoládový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí hřbet čokoládový
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14636 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
100 g | Čokoláda mléčná |
100 g | Cukr krupice |
100 g | Mandle |
1 šálek | Marmeláda jahodová |
100 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 hrnek | Poleva čokoládová |
1 špetka | Vanilka mletá |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 140,6mg |
Draslík | 271,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda mléčná, Cukr krupice, Mandle, Poleva čokoládová, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda jahodová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí hřbet čokoládový postup přípravy receptu:
1 | Máslo utřeme se žloutky a cukrem, přimícháme změklou čokoládu a vanilku. Poté zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků s oloupanými nastrouhanými mandlemi. |
2 | Vroubkovanou formu silně vymastíme, vysypeme hrubou moukou, naplníme těstem a pečeme v nepředehřáté troubě 40 minut. |
3 | Hotový hřbet vyklopíme, mírně potřeme marmeládou a polijeme čokoládovou polevou. Ještě, než poleva zaschne, zapícháme do ní oloupané a na plátky nakrájené mandle. |