Recept

Fíky plněné čokoládou s mandlemi

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 14639
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

Omáčka
4 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Skořice celá
280 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Fíky plněné čokoládou s mandlemi
30 g Čokoláda hořká
4 ks Fíky čerstvé
90 g Mandle
2 polévková lžíce Med včelí
1 špetka Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 633 kcal
Kilojoule 2 647kJ
17% Sacharidy 63 g
55% Tuky 41 g
1% Sodík 12 mg
18% Bílkoviny 10 g

Fíky plněné čokoládou s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Větší část mandlí si umeleme, menší necháme vcelku a obojí dáme zatím stranou.

2

Zralé fíky překrojíme na čtvrtiny tak, aby zůstaly ve spodní části spojeny. Čtvrtky opatrně rozevřeme, do tvaru květu.

3

Na mírném plameni rozpustíme v menším hrnci med s čokoládou. Odložíme, necháme trochu zchladnout a smícháme s mletými mandlemi. Zcela vychladlou směsí plníme středy fíků.

4

Připravíme omáčku tak, že smetanu s kouskem skořice přivedeme k varu, stáhneme teplotu a necháme vylouhovat. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny a postupně přiléváme studenou smetanu. Směs vrátíme do hrnce a mícháme dokud směs nezhoustne.

5

Trochu krému nalijeme na talíř a rozetřeme po celé ploše. Doprostřed talíře postavíme fík, posypeme mletou skořicí a ozdobíme polovinou loupané mandle.

Poznámka

Krém vaříme velmi zvolna, aby se nesrazil; když se to stane, rozmixujeme ho.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept