Jednoduchý recept

Mražený pěnový krém

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14640

Ingredience

90 g Cukr krupice
4 polévková lžíce Sherry brandy
1200 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 290 kcal
Kilojoule 1 215kJ
3% Sacharidy 9 g
36% Tuky 27 g
0% Sodík 9 mg
4% Bílkoviny 2 g

Mražený pěnový krém postup přípravy receptu:

1

Smetanu, cukr a vanilkový lusk zahřejeme na mírném ohni asi 10 minut, dokud se cukr nerozpustí. Nevaříme. Zakryjeme a necháme louhovat asi 15 minut. Přecedíme, odstraníme vanilku a necháme vychladnout.

2

Bílky ušleháme dotuha. Smícháme s vychladlou smetanou, přilijeme brandy a necháme znovu vychladit.

3

Vlijeme do mělké nádoby nebo do nádoby na zmrzlinu a zmrazíme do polotuhého stavu. Směs dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Vrátíme do mrazáku a zmrazíme. Tento postup opakujeme, dokud se krém zcela nezmrazí.

4

Před podáváním necháme nádobu se zmrzlinou asi 10 minut stát při pokojové teplotě.

Poznámka

Podáváme s čokoládovou polevou, ovocem nebo skořicí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept