Recept

Koláč s máslovým krémem a skořicí

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 14642
Kategorie: Koláče

Ingredience

90 g Čokoláda hořká
280 g Cukr krupice
90 g Mandle
450 g Máslo čerstvé
350 g Piškoty cukrářské
6 polévková lžíce Sherry brandy
1 ks Skořice celá
8 ks Vaječný žloutek slepičí
6 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 639 kcal
Kilojoule 2 674kJ
15% Sacharidy 53 g
61% Tuky 46 g
6% Sodík 129 mg
12% Bílkoviny 7 g

Koláč s máslovým krémem a skořicí postup přípravy receptu:

1

Vodu, cukr a skořici dáme do menšího hrnce a za stálého míchání přivedeme k varu, až se cukr rozpustí. Na prudkém ohni vaříme tak dlouho, dokud kapka sirupu kápnutého do vody nevytvoří měkkou kuličku.

2

Žloutky ušleháme v mixéru do husté pěny a tenkým praménkem přiléváme hotový sirup, vše ušleháme do hladkého krému. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Změklé máslo přišleháme po lžících ke krému a vychladíme.

3

Cukrářské piškoty (cca 24 ks) nařežeme tak, aby se vešly do čtvercové formy o straně 20 cm, formu vyložíme pečícím papírem a potřeme olejem. Několik piškotů namažeme krémem a položíme namazanou stranou na dno formy. Malými kousky vyplníme rohy formy.

4

Pokapeme polovinou brandy, namažeme další vrstvou krému a poklademe zbývajícími piškoty, zakapeme zbytkem brandy a zakryjeme krémem. Část krému si ponecháme na ozdobení stran. Dort dáme do lednice ztuhnout.

5

Když je tuhý, vyjmeme ho a pomocí pečícího papíru přeneseme na mísu. Tam ozdobíme boky dortu zbývajícím krémem. Strany zdobíme sekanými, praženými mandlemi a vršek strouhanou čokoládou. Ihned podáváme.

Poznámka

Krém můžeme ochutit 2 lžičkami instantní kávy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept