Recept

Vanilkový karamelový krém s pomeranči a koriandrem

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 14643
Kategorie: Krémy

Ingredience

160 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Koriandr celý
850 ml Mléko polotučné
3 ks Pomeranče
2 ks Vaječný žloutek slepičí
6 ks Vejce slepičí
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 256 kcal
Kilojoule 1 069kJ
10% Sacharidy 35 g
11% Tuky 9 g
3% Sodík 70 mg
20% Bílkoviny 11 g

Vanilkový karamelový krém s pomeranči a koriandrem postup přípravy receptu:

1

5 polévkových lžic cukru a 6 polévkových lžic vody dáme do menšího hrnce, nejlépe se silným dnem a necháme rozpustit. Jakmile se cukr rozpustí, přivedeme k varu a necháme zezlátnout, ne však příliš zhnědnout.

2

Nahřejeme 8 pudinkových misek, hotový karamel rozlijeme do misek, tak, aby pokryl dno i strany misek. Necháme vychladnout a ztvrdnout.

3

Nastrouháme pomerančovou kůru a spojíme jí s mlékem a koriandrovými semínky v hlubším hrnci. Mléko přivedeme téměř k varu a dáme stranou uležet.

4

Vejce, žloutky a zbylý cukr ušleháme do pěny, postupně přiléváme mléko a dobře rozmícháme. Vlijeme do misek, misky vložíme do pekáčku se zbylou vodou a dáme do předehřáté trouby asi na 40 minut, dokud nůž zapíchnutý do krému nezůstane čistý. Voda v lázni nesmí vřít. Když je krém hotov, vyndáme misky z vodní lázně a zchladíme nejméně na 3 hodiny, nejlépe přes noc.

5

Před podáváním uvolníme krém po stranách misek a pomocí nože vyklepneme na talířek. Pomeranče rozdělíme na dílky a odstraníme bílou dužinu. Ozdobíme jimi krém a ihned podáváme.

Poznámka

Karamel snadněji vyklepneme z misek, když dno polijeme horkou vodou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept