Recept

Pálivá kyselá polévka

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14644
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

30 g Bambusové výhonky
2 kávová lžička Chilli omáčka
3 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
3 polévková lžíce Houby sušené
60 g Krevety tygří - loupané
2 polévková lžíce Ocet vinný
0,5 kávová lžička Omáčka sójová
1 kávová lžička Omáčka ústřicová
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Solamyl
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
60 g Vepřové maso libové
2 polévková lžíce Voda pitná
1500 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 380 kcal
Kilojoule 1 590kJ
3% Sacharidy 11 g
11% Tuky 8 g
47% Sodík 949 mg
17% Bílkoviny 10 g

Pálivá kyselá polévka postup přípravy receptu:

1

Libové vepřové maso nakrájíme na nudličky o délce 5 cm a síle 0.5 cm.

2

Sušené čínské houby namočíme do vařící vody, dokud nezměknou. Maso dáme do velkého kastrolu spolu s oloupanými, syrovými krevetami a vývarem. Přivedeme k varu, stáhneme teplotu a vaříme asi 5 minut. Přidáme bambusové výhonky, nasekanou cibuli, cukr, chilli omáčku, ocet, sojovou a ústřicovou omáčku. Zalijeme vývar, osolíme, opepříme a vaříme ještě 2 minuty.

3

Stáhneme z ohně a postupně zašleháme vejce, aby se utvořila sraženina. Lžíci polévky smícháme se škrobem a vodou a za stálého míchání vlijeme do polévky.

4

Polévku vrátíme na oheň a zvolna vaříme 1 minutu, dokud nezhoustne. Ihned podáváme.

Poznámka

Můžeme použít i kuřecí maso, krabí, fazolové výhonky, špenát nebo zelí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept