Pomerančový dort (pro menší dortovou formu) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančový dort (pro menší dortovou formu)
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14648 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
Na polevu | |
---|---|
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Pomerančový dort (pro menší dortovou formu) | |
60 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 šálek | Pomerančová kůra |
250 ml | Pomerančová šťáva |
2 polévková lžíce | Tuk |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 137,0mg |
Draslík | 213,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Pomerančová šťáva, Voda pitná, Cukr krupice, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančový dort (pro menší dortovou formu) postup přípravy receptu:
1 | Rozklepneme si vejce a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme po částech cukr, zlehka vmícháme žloutky, pomerančovou kůru, mouku a naposled tekuté máslo. |
2 | Dortovou formu silně vymastíme, vysypeme hrubou moukou, těsto do ní vložíme a pečeme 30 minut. |
3 | Hotový dort zakapeme pomerančovou šťávou a potřeme polevou, kterou připravíme tak, že ve vodě smíchané s pomerančovou šťávou svaříme za stálého míchání cukr. |