Jednoduchý recept

Lilky a papriky na sečuánský způsob

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 14650
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička sušená
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
1 ks Lilek
1 kávová lžička Ocet vinný
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř sečuánský
1 kávová lžička Solamyl
1 špetka Sůl
120 ml Vývar zeleninový
15 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 154 kcal
Kilojoule 644kJ
6% Sacharidy 23 g
10% Tuky 8 g
11% Sodík 216 mg
7% Bílkoviny 4 g

Lilky a papriky na sečuánský způsob postup přípravy receptu:

1

Lilek přepůlíme a povrch lehce nařežeme nožem. Mírně posolíme a necháme asi půl hodiny okapat. Z lilků opatrně vymačkáme zbytek šťávy a omyjeme pod studenou vodou. Osušíme a nakrájíme na kostky o straně 2,5 cm.

2

Wok rozpálíme, vlijeme olej, přidáme lilek a za stálého míchání smažíme 5 minut. Vyjmeme a dáme stranou.

3

Do woku přilijeme 2 lžíce oleje, přidáme utřený česnek a nastrouhaný zázvor, smažíme asi 1 minutu. Přidáme cibuli nakrájenou na 2,5 cm kousky a smažíme další 2 minuty. Nakonec přidáme lilek, nakrájenou papriku, a chilli papričky, ještě asi 1 minutu smažíme. Přidáme ostatní přísady a promícháme.

4

Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Ihned podáváme.

Poznámka

Podáváme jako přílohu nebo s rýží jako hlavní chod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept