Meruňkový koláč na plech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Meruňkový koláč na plech
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 1466 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
40 g | Cukr krupice |
20 g | Droždí |
80 g | Máslo čerstvé |
750 g | Meruňky |
0,3 l | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 49,1mg |
Draslík | 256,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Droždí, Meruňky, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Meruňkový koláč na plech postup přípravy receptu:
1 | Rozetřeme cukr s droždím, přidáme polovinu vlažného mléka a trochu mouky. Zaděláme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít. Rozpustíme máslo a spolu s ostatními surovinami |
2 | smícháme v míse a zalijeme kváskem. |
3 | Důkladně zpracujeme a necháme v teple cca 1/2 hodiny kynout. |
4 | Pak je vyklopíme na vymazaný plech a urovnáme. Poklademe půlkami meruňek a necháme ještě chvíli kynout. Bílkem potřeme okraje koláče. Pečeme ve středně teplé troubě. |
5 | Po upečení pocukrujeme a necháme na plechu vychladnout. |
Poznámka
Meruňky můžou být čerstvé nebo kompotované, ty necháme okapat.