Recept

Hrušky v červeném víně s krémem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 14666
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

4 ks Hřebíček
4 ks Hrušky
100 g Jogurt bílý
125 g Mascarpone
2 polévková lžíce Med včelí
2 kávová lžička Pistácie
1 ks Skořice celá
250 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 309 kcal
Kilojoule 1 293kJ
10% Sacharidy 35 g
19% Tuky 14 g
1% Sodík 24 mg
8% Bílkoviny 5 g

Hrušky v červeném víně s krémem postup přípravy receptu:

1

Víno, med, skořici a hřebíček vložíme do kastrolu a pod pokličkou povaříme na mírném ohni asi 5 minut.

2

Omyté hrušky rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a přidáme do povařeného vína. Necháme vařit těsně pod bodem varu asi 5 minut. Hrušky občas obrátíme.

3

Mascarpone smícháme s jogurtem. Hrušky vyjmeme z vína a tekutinu svaříme na sirup. Hřebíček a skořici vyjmeme.

4

Hrušky upravíme na talíře a přelijeme sirupem. Na každou hrušku navršíme kopeček mascarponového krému a ozdobíme nasekanými pistáciemi.

Poznámka

Pistácie můžeme nahradit mandlemi nebo jinými ořechy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept