Kyselé hvězdičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kyselé hvězdičky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14670 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
Na polevu | |
---|---|
1 ks | Citrony |
100 g | Cukr moučkový |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Kyselé hvězdičky | |
100 g | Cukr krupice |
100 g | Mandle |
130 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 40,1mg |
Draslík | 106,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Cukr krupice, Mandle, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kyselé hvězdičky postup přípravy receptu:
1 | Mandle oloupeme, nastrouháme, smícháme s moukou, cukrem, rozdrobíme do ní máslo, bílek a vejce a spojíme. Těsto musí být husté jako na sušenky. Vyválíme plát 3 mm vysoký, vypichujeme hvězdičky a upečeme ve středně vyhřáté troubě. |
2 | Hotové hvězdičky potřeme citronovým ledem. |
3 | Příprava citronového ledu : |
4 | Cukr smícháme se lžící citronové šťávy, jedním bílkem a utřeme dohusta. |