Kuřecí prsíčka po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsíčka po italsku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14673 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Balsamico ocet |
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 ks | Cuketa |
600 g | Kuřecí prsa |
1 ks | Lilek |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Provensálské koření |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 68,5mg |
Draslík | 899,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 561,4mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bazalka, Cuketa, Lilek, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsíčka po italsku postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Omyté cukety a lilek nakrájíme na kostky, rajčata rozčtvrtíme. |
2 | Smícháme 4 lžíce olivového oleje s balsamicem, nasekanou bazalkou, solí a pepřem. V zálivce krátce marinujeme připravené maso a zeleninu. |
3 | Kuřecí prsa vyjmeme z marinády a restujeme na oleji asi 4 minuty po každé straně. Zeleninu necháme okapat a restujeme asi 10 minut na silném ohni. Vše zalijeme marinádou. |
4 | Nastrouhaný parmezán smícháme s provensálským kořením, rozdělíme na maso a pokrm zapékáme v troubě pod grilem asi 5 minut. |