Tagliatelle s brokolicí a slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s brokolicí a slaninou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14675 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
400 g | Brokolice |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Slanina vepřová |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
2 kávová lžička | Sůl |
500 g | Těstoviny Tagliatelle |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 45,2mg |
Draslík | 316,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 55,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s brokolicí a slaninou postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v 1 l osolené vroucí vody, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Omytou brokolici rozebereme na růžičky a povaříme v osolené zbylé vodě asi 5 minut. Vyjmeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
3 | Slaninu nakrájenou na nudličky dokřupava opečeme na másle a vyjmeme. Výpek ze slaniny rozvaříme se smetanou, přidáme těstoviny a promícháme. Potom opatrně vmícháme brokolici a krátce prohřejeme. Pokrm osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Upravíme na talíře a posypeme opečenou slaninou. |