Lusky s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lusky s krevetami
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14680 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Bambusové výhonky |
120 g | Hrachové lusky |
450 g | Krevety tygří - loupané |
2 kávová lžička | Mouka kukuřičná |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Omáčka sójová |
60 g | Ořechy burské pražené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 ml | Sherry brandy |
1 špetka | Sůl |
180 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 237,9mg |
Draslík | 636,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 2,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky, Hrachové lusky, Olej rostlinný, Ořechy burské pražené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Mouka kukuřičná, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Sherry brandy, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lusky s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Hrachové lusky vložíme do rozpáleného oleje a asi 1 minutu smažíme. Vyndáme a přidáme je k oloupaným burským oříškům. |
2 | Z pánve vylijeme všechen olej. Smícháme kukuřičnou mouku se sojovou omáčkou, brandy, solí, pepřem a vývarem. Směs dáme do pánve a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme asi 2 minuty na mírném ohni, dokud nezhoustne. Přidáme vařené, oloupané krevety a bambusové výhonky, zhruba minutu prohříváme. Ihned podáváme. |