Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14681

Ingredience

1 ks Chilli paprička
4 ks Cibulka jarní
2 kávová lžička Cukr krupice
280 ml Hovězí vývar základní
6 ks Kaštany jedlé
5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Ocet vinný
5 polévková lžíce Olej stolní
3 polévková lžíce Omáčka sójová
0,5 kávová lžička Pepř sečuánský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Solamyl
1 kávová lžička Sůl
450 g Treska aljašská
2 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná
6 polévková lžíce Víno bílé
1 ks Zázvor celý
60 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 386 kcal
Kilojoule 1 614kJ
14% Sacharidy 51 g
13% Tuky 10 g
17% Sodík 338 mg
37% Bílkoviny 21 g

Sečuánská ryba postup přípravy receptu:

1

Filé z bílé ryby nakrájíme na kousky asi 5 cm velké, osolíme a opepříme. Vejce ušleháme s moukou a vínem, maso obalíme v mouce a ponoříme do těsta.

2

Ve woku rozpálíme olej a rybu smažíme dozlatova, necháme okapat. V pánvi ponecháme lžíci oleje, přidáme šunku nakrájenou na kostičky, zázvor, pokrájené chilli papričky, vodní kaštany pokrájené nadrobno a jarní cibulku. Smažíme asi 1 minutu, přidáme ocet, pepř a sojovou omáčku. Důkladně promícháme a vaříme ještě 1 minutu. Vyjmeme zeleninu a dáme stranou.

3

Přilijeme vývar a přivedeme k varu. Lžíci horkého vývaru smícháme se škrobem a vodou, vrátíme do vývaru a přivedeme k varu. Mícháme dokud omáčka nezhoustne.

4

Přidáme cukr, vrátíme do omáčky rybu, zeleninu, prohřejeme a ihned podáváme s rýží. Zdobíme čerstvou chilli papričkou.

Poznámka

Vodní kaštany můžeme vynechat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept